1 Aralık 2011 Perşembe

celal tan ve ailesinin aşırı acıklı hikayesi




sinemada film seyretme keyfi gibisi yoktur hele de sinemadan önce ve ya sonra keyfinizce eğlenmişseniz işte bir soluk arası olur o sinema keyfi.hele ki film seyretmek sizin için bir tutku hele ki güzel bir de sinema salonu bulmuşsanız sinema keyfi kaçmaz.

uzun zamandır seyretmekten zevk aldığım bir dizi leyla ile mecnun;kurgusu oyuncuları ekrandan bu tarafa sıcacık geçen o samimi duygularla bezenmiş dizinin yapımcıları ve yönetmeni tarafından çekilen celal tan ve ailesinin aşırı acıklı hikayesi'nden bahsedicem.beklentilerim yüksek olarak gittim çünkü izlediğim bir dizi vardı önümde ve günlerce çıkılan tv programlarında çokça da övgü toplamıştı.

konusu içeriğiyle ilgili fazlaca kelam etmeyeceğim eleştirilere internet üzerinden de ulaşabiliyorsunuz zaten.ve en nihayetinde bu biraz zevk işi ve hangi türde daha çok neyi seyretmek istiyorsanız o filmlere karşı bir yakınlığınız oluşabilir.

filmin eskişehirde çekilmesi oyuncu kadrosunun kalitesi ve olay örgüsü belki çekimlerdeki o sürükleyicilikte tam olsaydı olacaktı da tadı eksik birşey vardı filmde ki;bazı filmlerde çok beğendiklerimde yazılar akıp giderken ekranda orda koltukta yapışıp kalıyorum büyülenmiş gibi inception da olduğu gibi hatta aşk tesadüfleri sever de olduğu gibi.biri türk yapımı biri yabancı iki filmide yazdım ki türk filmlerini seyretmediğim yargısı oluşmasın akıllarda.

türk filmi olması nedeniyle sadece beklentilerimi karşılamadı diyerek eleştiri yapmaktan öteye gitmek istemiyorum ki emeğe saygısızlık olmasın.

ve de;

iyi film kötü film ayrımından çok ne kadar çok film arşivine sahip olursanız belli bir zaman sonra başka bir dünyanın kapısını aralıyorsunuz kurguların içinde saniyelerle yarışırken sarfedillen cümleler çekilen sahneler farklı farklı açılar bir bakış..çokça şey anlatırken bazen bize bizi daha iyi anlatır bazende anlama yoksunluğumuzu giderir 3 saat..

aslında en önemlisi neyle nasıl olursa olsun geçirdiğin o muhteşem paylaşımdır keyiftir zenginliktir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder