23 Haziran 2011 Perşembe

bumudur budur :))

sibel can'ın şarkısı hançeri dinliyorum.insanın içine işleyen sözler insanı dağlayan bir müziklede birleşince şahane bir şey çıkmış ortaya..hele o başlangıçtaki kanun sesi aman Allah'ım..ılık ılık giriyor kalpten içeri..sevdim şarkıyı..özlem,kalp kırıklığı,acı,isyan,sitem adına ne derseniz deyin ancak bu kadar naif anlatılırdı heralde.

düşündüm....

kendimize acındırmayı ne kadar da çok seviyoruz...daha da önemlisi ne kadar çok kendimize acıyoruz..ayrılınca elimiz kağıt kalem tutuyor,en damar şarkıları dinleyip,içip,ortalığı birbirine karıştırıp zırvalıyoruz..odalara kapanıp nice gecelere geceleri ekliyoruz..ağla ağla şişmiş gözler,fenalaşmalar,ayılıp bayılmalar..kötü cümlelerle bezenmiş mesajlar..kötü kötü telefon konuşmaları..birşeyler fırlatmalar ordan oraya..hep bir sinir hep bi hoyratlık..sağda solda arkasından kötüleyici sözler sarfedip durmak..imalı face tweet yazıları..manidar şarkı göndermeler..sonrada dönsün diye beklemeler..niye?

vazgeçebilmek lazım!!

yahu giden gitti..oldu bitti işte..evet ağladın zırladın üzüldün yas tuttun berbat haldesin yemeden içmeden kesildin..itiraf et;hazır değilsin yalnızlığa ondan tüm bu karalar bağlama durumun..

felaket tellalciliğinde bizim gibisi yok...sırılsıklam bir aşk yaşıyoruz..sonra da en güzel geçireceğimiz zamanlarımızı hadi itiraf edin karalara bağlamıyormusunuz..şeytan dürtüyor adeta.."beni aldatıyor mudur?", "telefonu niye kapalı", "geç kaldı bak gördün mü" ,"bugün beni sadece 3 kere aradı,başkası var kesin." ,"beni sevmiyor artık sesi bir farklı" ,"eskisi gibi bakmıyor bana" ,"bugün çıkmamızın 13.ayı bak gördün mü unuttu."

ya da

"aman Allah'ım millet kıskanıyor bizi ", "kem gözlerden korusun Allah bizi","gördün mü çekemediğinden nasıl fesat fesat bakıyor bize."

yani hep bir olumsuzluk hep bir hemen gemileri batırma durumu..ortada fol yok yumurta yok hemen bir kavga durumu,küsmeler,kaprisler,nazlar bla bla bla..olmayan bir durumu varmış gibi yaşayıp kabus bir yaşam..

bırak aksın zaman..sıkıca sarıl..tadını çıkar..bir sürü saçma sapan korkularını düşüncelerini alet etme o büyüleyici ana..yudum yudum iç..tadını çıkara çıkara coş..kavga edeceğin zaman zaten gelcek o zaman gelmeden erkenden getirme o zamanı..

unutma kadın ve erkek gittiğinde değil geldiğinde huzur vermeli insana!!

yürümüyor mu yürütemiyor musun bırak gitsin bırak git..ne kendi hayatını ne de onun hayatını daha da mahfetmeye gerek yok..hele ki yaşam devam ederken..hele ki bu dünya sadece bu seferlikken..olmuyorsa oluyor zannetme çabalarına girme..etme eyleme..

korkma yalnız kalmaktan..evet acıyacak ama geçecek..

şimdinin olumlamaları,kendini sevin mesajları,kadının özgür kadın olma durumları,erkeğin nerde annelerimiz gibi kadınlar demeçleri,sonra anne gibi titreyince üzerine anne gibi oldu ama veryansınları,hep bir felsefe..psikologuz hepimiz bir yerde..

şarkılar dinlemek için..kitaplar okunmak için..filmler seyredilmek için..gerçek hayatları ucundan bucağından konu alsada hepsi sonuçta bir kurgu..eğlendiricek kimi bizi,kimi ağlatıcak,kimi düşündürecek çünkü insani tepkileri vermekten daha doğalı var mı?ama abartmadan dağıtmadan ortalığı "naif" bir şekilde..masumca..çocukça..

herkesin hayatı kendinedir..herkesin sevgisi de nefreti de kendine..kızgınlıkları küslükleri de kendine..hayattan zevk alma yollarıda kendine..damak tadıda kendine..hep bir örnek olmak zorunda değiliz tabi ama daha naifçe..



"..Kader kader
Sen bize nazik davranmadın
Kader kader
Herkese eşit yazılmadın
Hayat hayat
Sen bize nazik davranmadın
Hayat hayat
Herkese eşit yaklaşmadın.."



hadiii..yaz geldi..bırakın gamı kederi..eğlenmenin tam zamanı şimdi...bu mudur budur:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder