11 Temmuz 2011 Pazartesi

pazartesi sendromu




çok sıcak bir hava ve işte yine geldi pazartesi..güzel geçen bir haftasonundan sonra çekilmez olur o büyük şehirdeki yoğun trafikler,küçük şehirlerdeki aynı caddelerin aynı bezmiş insanların kepenk kaldırma faaliyetleri..
geç saatlere kadar oturulan dost sohbetlerinin evlerde ağırlandığı..sinema tiyatro keyfi içinde deniz kenarında insan kalabalığının arasında hafta sonu mutluluğuyla dolaşmalar..bahçeli açık havada yeşile doya doya içilen çaylar ve kahvelerden sonra çekilmez mi çekilmez bu pazartesiler hele ki mevsimlerden yazsa..tatile giden gitmiş her yer boşalmış ya da yaşadığınız şehre göre tatilciler akın etmişse ve siz iç geçiriyorsanız. çekilmez hele ki günlerden pazartesiyse..
sevmiyorum ben yaz mevsimini ne giysen sıcak dışarsı yapış yapış..püfür püfür essin diye beklediğin rüzgar esmez..açık havada oturuyorum diye sevinemezsin bile güneş yüzüne yüzüne gelir tüm gölge masalar kapılmıştır..güneşin ısıttığı arabaya binmek işkencedir yanar yanar durursun..çıkası gelmez insanın dışarıya,ki benim gelmez...
bana serinlik olucak..sonbahar olabilir mesela..karın yapmadığı bir kış mevsimi olabilir..hafif esen rüzgarıyla ilkbahar olabilir.hırkamı ceketimi montumu giyiyim atkımı beremi şalımı takayım.saçımı saldığımda pişmeyeyim üşümemek için salayım saçlarımı..neyse ki yaz mevsimide hadi haziranıda sayarsak topu topu 3 aycık yine zafer benim sonuçta..
en azından tüm senenin yorgunluğunun atılacağı bir mevsimdir yaz..denizler yaylalar memleketler arkadaşlar dostlar aileler yeni yeni yüzler ama en nihayetinde dinlenecek kaçamakları içerir yaz mevsimleri..o yüzden fazlada söze gerek yok aslında..her mevsim kendine yakışığıyla gelir ve zaten bir yıl dört mevsimden ibarettir..ilkbahar,yaz,sonbahar,kış.söylerkenki armonisi bile bir başka şirin mi şirin çocukça..
pazartesi sendromu oldu mu şimdi mevsim sendromu..hadi yine iyiyiz günün yarısı gitti... diğer yarısıda bitti mi akşamlar bizim..
dilerim güzel başlamıştır pazartesi,güzelcede gelir haftasonu..iyi haftalar!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder