3 Temmuz 2011 Pazar

yoğun istek üzerine :))



yapımı basit..misafir ağırlarken tabakta "hımm..çok güzell nasıl yaptın?" sorularıyla bolca karşılaşılıcak..orjinal görünümlü..kışları dondurma niyetine belki..ama her seferinde cumburlop mideye indirilecek bir tarif..evet bir de lezzetli mi lezzetli..

1 litre süt

1 paket petibör bisküvi

1 paket margarin

1 su bardağı un

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

2 adet muz

orta boy tencereye margarini alıp kısık ateşte eritin.süt,un ve şekeri ilave edip karıştırın.kısık ateşte kıvamı koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin.muhallebi kıvamını aldıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.orta büyüklükte tepsiye muhallebiyi döküp soğuması için bekletin.

bisküvileri mutfak robotundan geçirip un haline getirin.muzların kabuğunu soyup çatalla ezip püre haline getirin.soğuyan muhallebiyi orta büyüklükte dilimler halinde kesin.her bir dilim muhallebinin bir tarafını un haline getirilmiş bisküviye bir tatlı kaşığı püre haline getirilmiş muz koyun.muhallebi dilimini rulo şeklinde sarın.tüm malzemeler bitene kadar aynı işlemi yapın.buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletip servis yapın.

yaptıkça el pratiklik kazandıkça unu margarini şekeri damak tadınıza göre azaltabilir ya da artırabilirsiniz.sarmalarınızın boyutlarını zevkinize göre ayarlayabilirsiniz..isterseniz yuvarlakta yapabilirsiniz..sade bisküvi yerine kakolu bisküvi,hindistan cevizi kullanabilirsiniz..içine koyduğumuz muzu püre halinde değil bütün de koyabilirsiniz..bugüne kadar blogumda yazdığım tarifler orjinal tariflerdir..denedikçe zevkinize göre şekillendirebilirsiniz...

duyumlarıma göre içine kremşanti de koyulabiliyormuş ki gözüme ve mideme çok hoş geldi bu fikir :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder