2 Temmuz 2011 Cumartesi

hafta sonu önerisi: TRANSFORMES 3




"Dünyanın başı bu defa büyük belada!..

Autobotlar, bir Cybertron uzay gemisinin ayda olduğunu öğrenir. Ona ulaşmak için Deceptikonlardan önce davranmaları gerekmektedir. İyiler ile kötüler arasındaki bu son savaşın kaderini, aydaki sır dolu uzay gemisi belirleyecektir.

Michael Bay’ın yönettiği ve Shia LaBeouf, John Turturro, Josh Duhamel ile Tyrese Gibson’ın oynadığı Transformers: Ay’ın Karanlık Yüzü (Transformers: Dark of the Moon)" diyerek filmin tanıtımını yapmışlar.

izlenir mi izlenir bir film..tabi senaryoya önem vermiyorsanız..3Dli bir film seyretmek ve görsel efekte doymak istiyorsanız kaçırmayın derim..biz kaçırmadık..3D film izleyicisini hele ki görsel şöleni arayan sinema izleyicisi için güzel film olmuş..aksiyon,bilim kurgu,casusluk,fantastik,gerilim,macera izleyicisi sinemelara..

izlemeyi düşünenlere filmden ayrıntılar vermeyeceğim tabi o sihri bozmamak için..ama şu kadarını söyleyeyim yine güzelim dünyamın geleceğini amerikalılara borçluyuz ya ne diyim..en nihayetinde amerikan yapımı bir film.

bir dipnot!!

eğer filmi cinebonuslarda izleyecekseniz 3D li gözlükleri 3 tl karşılığında satın alabiliyorsunuz..artık kapıdan girişte verip kapıdan çıkışta gözlüklerinizi almıyorlar..tabi evde 3Dli film de seyredebilirim diye sevinmeyin,sadece bir daha ki sinema keyfinizde yanınızda bulunduracaksınız..

yine de başka alternatifler isterseniz.3D li bir yapım Kung Fu Panda 2 (animasyon)..ve Karayip Korsanları:Gizemli Denizlerde..Türk yapımı bir film izlemek isterseniz bu aralar şiddetle incir reçelini tavsiye ediyorlar..seçim sizin.

**

"şiddetle.." demişken keşke bu kelimeyi sadece olumlu duygularımızı pekiştirmek için kullansak..bedenlerde iz bırakmasa da mürekkep izi olarak kalsa kağıtlarda..

Şiddet veya yeğinlik, temel dürtü ve varoluş gereği savunma veya karşı savunma harici daha çok insanlarda ve topluluk halinde yaşayan hayvanlarda grup içi otorite sağlamak için diğerinin varlığını tehdit unsuru görmek ve onu bu konuda denemek daha doğrusu sindirmek için karşı tarafa uygulanılan zarar vermeye yönelik psikolojik davranış türüdür.

el kaldırmayla..sindirmeyle..susturmaya çalışmayla..bezdirmeyle..korkutarak...canını yakarak kendine saygıyı bekleyenlere lafım..birşey elde edemezsiniz biliyorsunuz değil mi?kendi varlığınızı kabul ettirmek için bir başkasının canından can koparmayla elinize ne ün geçer ne güç ne de saygı geçer..bedendeki morluklar hadi diyelim geçti ya gönüldekini ne yapacaksınız?

sadece fiziksel şiddet olmaz biliyorsunuz değil mi psikolojik şiddette var..orda burda şiddete karşı duran meşruluğunu ispatlamaya çalışan saygı değer şahıslar sizde şiddet uyguluyor olabilir misiniz?..kadınlar erkekler çocuklar hayvanlar hergün nice şiddetin mahkumları..bir bağırış bir bakış da şiddettir unutmayın..birisinin üzerinde yarattığınız baskıda şiddettir..otoriteyle şiddet arasında ince bir çizgi vardır yani sığınmayın şiddeti otoriteyle kapatma yollarına..televizyon ekranlarına çıkıp ben yapmadım hiç deyip başka bir kadının acısından (doğru ya da değil) prim kazanmaya çalışan insancıklar şimdi senin yaptığın şiddet değil mi yani?hadi git işine...

**

mutlu..huzurlu..çok ama çok keyifli..artık yazda geldi..kışın miskinliğinide atarak üzerlerimizden pırıl pırıl günler dileğimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder