19 Ağustos 2011 Cuma

bir gün daha..

bir gün daha azalırken ömrümüzden kaçınız hayallerinizi kurduğunuz bir yaşamın ortasındasınız?kaçınız olsun istediklerinizi tam anlamıyla kucakladınız?kaçınız bugün mutlu bir gün diye huzurla uyandınız?kaçınıza hayat sadece hep mutlu yüzünü gösterdi?

10 kişi 100 kişi belki hiç..miktarların ne önemi var aslında.önümüzde bir yaşam uçsuz bucaksız tercihlerimizle şekillenen.kaç kere mutlu olduğumuz ya da ağladığımız değil mühim olan.."neden"dir sorgulamamız gereken..bazı nedenlerin cevabı elbet bulunmaz ama bazı nedenlerin cevabı kişinin kendindedir..

hep derim ki bakmakla görmek başka şeylerdir.hepimiz bakabiliriz.ama görmek öyle mi..baktığında gördüğündür asıl önemlisi hele ki görmeye çalıştıkların yok mu çok daha kıymetlidir..üstlerde aramamalı bazı şeyleri..görünen sadece buz dağının yarısı olabilir..diplerdedir herşey.

karakterimiz ne olursa olsun herkesin beklediği birşeyler vardır hayatta.bazen kişi hayatın sillesini yerde görür bazı şeyleri bazen o silleye gerek yoktur görmek adına kodlanmışsındır çoktan.hep buz dağının altını keşfe çıkarsın..o zaman "neden" ler geçek cevabını bulurda yaşam başka başka çağlar akar gider..

olduğunu zannettiklerimizle olanlar aslında birbirinden faklıdır.olan şey çok açıktır ve nettir.olmuştur bir kere ve dönüştürmek onu olmasını istediğimiz şeye ne de zordur.bu noktada olanı olduğu gibi kabullenmek ve belki birazda kendimizi yeni oluşan durumlara göre şekillendirmek gerekir.eğer hala çaba sarfederseniz olmasını istediğiniz şeylere dönüştürmeye bu sefer dönen bu çark size meydan okur.savrulur durur insanoğlu..

görmeye çalışmak gördüklerinizle barışık olmak ve çokta meydan okumamak lazım mutlu olmak için.kurcalamamak çokça sorgulamamak,istekler olmadığında kahrolmamak..başımıza her ne gelirse gelsin bunun bizim için bir kötülüğü def ettiğini,güzelliğe kapı araladığını düşünmek gerekir bir noktada..

kendimize ayna tutmak ve yansıyan görüntüden memnun olup olmadığımızı sorgulayıp derde deva bulmaya çalışmak gerekir..herşeye önce kendimizden başlamak gerekir olanlara meydan okumaya çalışmaktansa..

çokta ciddiye almamalı hayatı..ki mutsuz anlarımızdan bile bir hayır çıkarabilmeli..çok daha güzel anlarımıza doğru ışınlanmalı sonrasında..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder